2014. február 22., szombat

Rövid okosság!


Ha rossz a kontra, szedd szét bátran! Fillérekből javítató. A térdműtét drágább. 

A rövid okosságban minden olyasmit leírok, amit a én saját káromon tanultam meg. Ezek olyan dolgok lesznek amit bárki egyetlen mondattal elmondhatott volna, de nem tette. Én megfizettem a tanulópénzt, remélem valakinek a hasznára lesznek a rövid okosságok!

Ha vettél egy tökös, régi, kontrás bmx-et az jó! Van mit berhelni, és van mivel zargatni az öregasszonyokat a járdán. Lehet hangtalanul suhanva nindzsa módra kerülgetni a járókelőket. S ha tudsz egykerekezni akkor mégjobb! Nagyobb a meglepetés !
De!
Ajánlom mielőtt nekifeszülsz az egykerekezésnek azzal amit épp most toltak ki 20 év után egy garázsból, csekkold le a láncot nincs-e megrepedezve! Ha ez megvan akkor is óvatosan kezd el taposni a pedálokat, hiszen könnyen lehet, hogy a kontrafék belső fékdobja ripityára van törve. Ez azt jelenti, hogy amint nagyobb erőt fejtesz ki a pedálra (hogy egykerékre kapd), az ugrik fél fordulatot, és te vagy beletaposol a földbe, vagy bevered a térded a kormányba. Ami lássuk be nem túl elegáns.
De!
Nem kell megijedni, a belső fékdob cserélhető otthon is. Egy fogó meg egy franciakulcs elég hozzá. Emiatt a brigát ne hagyd ott!

Fent látod milyen egy széttört dob. Ezer és ezerötszáz forint van egy új darab. Kisebb bringaboltokban keresgélj, az igazán menő helyeken fel fogják ajánlani neked az új hátsóagyat, küllőzéssel, felnivel, gumival, mindennel, úgy körülbelül hét ropiért.
De ennek a játéknak pont az a romantikája, hogy fillérekből csinálod, és otthon!
Ha ez nem fog meg, ne is kezdj bele, vegyél egy 30 ezres masszív bringát! Vehetsz annyiért gyönyörű állapotú retró bmxet is, vagy akár egy vadi újat.  Ez abszolút nem baj, de azok nem romlanak el. És ugye, hogy okoskodhassam, -kedves Olvasó!- rossz bringát kell venned fillérekért! :)

Szóval a mai okosság!
Ha rossz a kontra, szedd szét bátran! Fillérekből javítató. A térdműtét drágább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése